Volgen Brits onderzoek bepaalt de maand waarin je geboren bent welke professionele weg je later inslaat. Ben je in de zomermaanden geboren, dan word je alvast geen profvoetballer.

Volgens professor Russell Foster van de universiteit van Oxford heeft het niets met astrologie te maken, maar wel met de invloed van de seizoenen. Zo bepaalt de maand waarin je geboren bent mede je levensduur, je gezondheid, je gestalte, je schoolprestaties en of je een ochtendmens dan wel avondmens bent. Ook de hoeveelheid zonlicht en vitamine D die je moeder opving tijdens de zwangerschap is van invloed.

Tandarts, artiest, piloot of voetballer?

Wat de beroepskeuze betreft, lijkt er een samenhang met de geboortemaand. Op basis van de recentste volkstelling bekeek het Brits nationaal bureau voor statistiek de geboortemaand van beoefenaars van zeventien beroepen. Daaruit bleek dat wie in december werd geboren vaker in het beroep van tandarts terecht komt. Januari-kinderen gaan meer schulden innen. Februari is de maand van de artiesten en maart die van de piloten. April en mei geven geen uitgesproken richting, wie dan werd geboren is over diverse beroepen gespreid. De zomermaanden leveren dan weer geen topvoetballers af.

Bron: The Telegraph