In de Verenigde Staten is een boek verschenen met verleidingstips. Niks bijzonders, zou je zeggen. Maar het boek trok veel aandacht vanwege één enkele ‘ultieme tip.’ ‘Als je de man van je dromen aan de haak wilt slaan, flirt dan met zijn beste vriend.’ Volgens de auteur, dating-columnist Jake, willen mannen namelijk hebben wat ze niet kunnen krijgen en is flirten met hun beste vriend een simpele, maar zeer effectieve strategie.

Zijn boek Always Hit On the Wingman …and 9 Other Secret Rules for Getting the Love Life You Want ziet er op het eerste oog uit als een zelfhelpboek dat bij Oprah of Dr. Phil wordt aangeprezen. De schrijver ervan heeft zelfs geen achternaam, maar heet simpelweg Jake. De man was jarenlang dating columnist voor het vrouwenblad Glamour Magazine en adviseerde via zijn columns duizenden vrouwen inzake daten.

In The Huffington Post en The Daily Mail mag Jake uitvoerig uitleggen waarom zijn ultieme verleidingstip zo effectief is. De techniek van het versieren van de beste vriend, is volgens Jake het beste te vergelijken met het solliciteren voor een baan die je niet echt wilt. Pas dan kaak je vaak indruk op de HR-manager. Het heeft alles te maken met wat Jake ‘power control’ noemt. En de truc van de ‘power control,’ desinteresse tonen, werkt dus ook in het spel van de verleiding.

Aan den lijve

Jake weet waarover hij spreekt. Toen hij op een avondje uit zelf een vrouw leerde kennen waar hij uiteindelijk een jaar lang een relatie mee had, werd hij aanvankelijk volledig genegeerd door de dame in kwestie. De vrouw had alleen interesse getoond in zijn beste vriend. Maanden later gaf ze toe dat ze vanaf het begin alleen in hém geïnteresseerd was geweest.  

Dit geheime, vrouwelijke wapen werkt volgens Jake perfect in op enkele sterke mannelijke instincten die wedijver aanwakkeren. “Mannen verlangen naar wat ze niet kunnen krijgen. Als ze een vrouw met een vriend zien flirten, zullen ze onmiddellijk meer interesse hebben in deze vrouw.”

Het zit volgens Jake allemaal ingebakken in de man, die van nature de competitie zal aangaan. Volgens de auteur is er voor mannen namelijk nog één ding leuker dan een vrouw veroveren en dat is iemand aftroeven, als winnaar uit de verf te komen én een vrouw voor zich winnen.

Niet voor iedereen

Hij geeft wel toe dat meer evenwichtige en ‘verlichte’ mannen boven deze aanpak zullen staan, maar volgens Jake zijn de meeste mannen jammer genoeg nog niet zo ontwikkeld. Daarom denkt Jake dat de vrouwen de macht in handen hebben. Er moet natuurlijk wel een beste vriend aanwezig zijn om het mee aan te pappen en Jake beseft ook dat er altijd een kans bestaat dat uiteindelijk de beste vriend de ware blijkt te zijn.

Het boek is te koop via amazon.com, maar door het grote succes zit men daar helemaal door de voorraad heen. Je kunt het wel al bestellen. 

Bron: The Daily Mail.