Vanaf 22 maart is Inside Out – een intiem portret van fotograaf Anton Corbijn – te zien in de Nederlandse bioscopen. Anton Corbijn is een van de meest invloedrijke fotografen ter wereld. In Inside Out wordt zijn complexe karakter getoond, maar ook zijn werkwijze. De Nederlander portretteerde ongeveer alle grootheden op aarde. Dat hij hiervoor ook dingen moet opofferen, daarover gaat Inside Out. Bekijk de trailer.

Regisseur Klaartje Quirijns volgde Anton Corbijn gedurende meer dan drie jaar in zijn werk als fotograaf, filmmaker en ontwerper. Zo is te zien hoe hij over de wereld doolt en altijd en overal met zijn werk bezig is. Klaartje Quirijns probeerde er vooral achter te komen wat de kunstenaar drijft en hoe hij zichzef ziet. Het resultaat is een onthullende documentaire. 

Inside Out bevat ook interviews met onder andere Bono en George Clooney, maar gaat toch vooral over Anton Corbijn zelf. Zo volgde Klaartje Quirijns hem naar zijn ouderlijk huis, thuis, in de studio en op de filmset. Zo kom je te weten dat het succes ook opofferingen met zich meebrengt op vlak van zijn privéleven.

Inside Out is vanaf 22 maart 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien. In België wordt de film vanaf 9 mei in de bioscopen verwacht. Meer informatie vind je op de ?Facebook pagina van Inside Out. 

Hier alvast de kersverse trailer.