De keuken is niet langer het domein van de vrouw: wereldwijd zijn er inmiddels miljoenen mannen die dagelijks plaatsnemen achter de potten en pannen. De mannen proberen ook meer dan vrouwen om hun culinaire inspanningen naar een hoger niveau te tillen. De enorme verandering is het gevolg van kookprogramma’s als Masterchef en ‘macho’-chefs als Gordon Ramsey, zo concludeert de Britse krant The Daily Mail.

Uit een Britse studie blijkt dat momenteel 44 procent van de mannen thuis de maaltijden kookt. Deze mannen blijken bovendien veel plezier te beleven aan het kokkerellen. Dat staat in schril contrast met de vrouwen, waarvan tweederde koken als een vervelende plicht ziet. Conclusie: voor het eerst in de geschiedenis is de keuken niet langer het domein van vrouwen.

Ook Anne Claypole van de firma Ross Burgers, de firma van diepvriesmaaltijden die de studie onder tweeduizend mensen liet uitvoeren, zegt dat het niet langer de vrouw is die zich uitslooft in de keuken. “Het is geweldig dat zoveel mannen tegenwoordig geïnteresseerd zijn in koken, dat kan het leven in Britse gezinnen er alleen maar gemakkelijker op maken.”

Invloed van Macho-chefs

Ook Claypole is ervan overtuigd dat ‘macho’ chefs als Gordon Ramsay deze trend in gang hebben gezet. Uit de studie bleek verder dat een op de zes vrouwen zelfs helemaal niet kan koken. Verder bleek dat mensen boven de 55 jaar het meest genieten van het koken van een maaltijd.

Bron: The Daily Mail.