Maandag begint het nieuwe jaar voor Chinezen. Die kijken daar reikhalzend naar uit, want het is de start van het jaar van de draak: een teken dat door Chinezen wordt gezien als bijzonder gunstig. Bovendien valt het jaar van de draak dit jaar samen met het even gunstige waterteken. Daarom willen veel mensen in China juist dit jaar een kind krijgen.

Volgens Chinezen koppelen mensen die geboren worden in een jaar van de ‘waterdraak’ groot talent aan een kalm karakter. Om die reden willen heel veel Chinezen dit jaar een kind op de wereld zetten.

Volgens de Chinese krant Sin Chew zouden in de ziekenhuizen in de grote Chinese steden alle kraamafdelingen het hele jaar volgeboekt zijn. Ook veel Chinese filmsterren en artiesten hebben al aangekondigd dit jaar een kind te willen krijgen. De laatste keer dat er een dergelijke ‘astrologische geboortegolf’ plaatsvond was in 2007, toen het jaar van het varken (gelukkige mensen) samenviel met het element goud (rijkdom).

Een jaar van geluk

Karaktereigenschappen van de draak zijn: trots en levendig, enthousiast, onweerstaanbaar, geestdriftig, succesvol, krachtig, extravert, inspirerend en zich uitverkoren voelen. De Chinezen beschouwen een Drakenjaar dan ook als een jaar van geluk en een zeer goed jaar om nieuwe zaken op te starten.