De 19-jarige Marie-Claire Boel kreeg haar script Hemelse Ontmoetingen niet verfilmd en herschreef het verhaal dan maar tot een interactieve debuutroman. De muziek die bij het boek hoort, kun je beluisteren via de website.

Hemelse Ontmoetingen, met als ondertitel ‘de film die niet gemaakt werd’ was oorspronkelijk een filmscript geschreven voor het jaar 2010, het 150ste geboortejaar van de componist Gustav Mahler en het 60ste sterfjaar van de dichter Hans Lodeizen. Het verhaal is geweven rond woorden en muziek, zweeft tussen fictie en werkelijkheid en gaat over een missie, eenzaamheid, liefde, fantasie en tijd en roept nogal wat vragen op. Het boek verschijnt vandaag bij POD uitgeverij Boekscout en is ook verkrijgbaar is via de reguliere boekhandel.

Eenzaamheid

Wat kan muziek met een mens doen? En eenzaamheid? En wat gebeurt er allemaal als je je dierbaren hebt verloren en je al jarenlang overleeft als workaholic, het leven slijt zonder mensen om je heen omdat je eenzaamheid verkiest boven het risico opnieuw verlaten te worden? Wat doe je dan als er na een decennium ongevraagd iemand aan je deur klopt die naar binnen wil?

Met de ontmoeting tussen de eenzame studente Nederlands Maud Valerius en haar al even eenzame, oudere professor Godfried Hooghteijling begint voor elk individueel en tegen wil en dank het langzame afscheid nemen van hun eenzaamheid. En dat gaat niet zomaar. Als de fantasierijke Maud tijdens hun werkbijeenkomsten dan ook nog eens een bijzondere ontdekking doet over haar dichter Hans Lodeizen en zijn componist Gustav Mahler, begint haar missie, die zorgt voor een rigoureuze aanvaring met de weinig flexibele Godfried en hen bijna fataal wordt. Na nogal wat emotie, tumult en absurdistische situaties eindigt het verhaal zeven jaar later met een spraakmakend krantenartikel, dat ook wereldschokkend genoemd kan worden. 

Hemelse Ontmoetingen.