In maart van dit jaar vertrekken Katrijn Calleeuw en Esther Nieremeijer, twee kapsters uit Antwerpen, voor drie weken naar de Cambodjaanse stad Siem Reap om er een straatkinderenproject te bezoeken. De twee kapsters willen de kinderen een nieuw en groovy kapsel geven én hen een hart onder de riem steken.

In Cambodja leven duizenden kinderen op straat. Vaak omdat ouders niet meer normaal kunnen functioneren door de gruweldaden die ze ondergingen of omdat omdat ouders overleden zijn. De Australische Tania Palmer trok zich het lot van deze straatkinderen aan en richtte in 2005 The Green Gecko Project op om deze kinderen hulp én een toekomst te bieden.

The Green Gecko Project startte klein maar biedt inmiddels onderdak aan 70 straatkinderen, die er een opvoeding, zorg en onderwijs krijgen. Daarnaast worden nog eens 32 gezinnen ondersteund met huur, medische kosten en voedsel.  

Groovy kapsel

Katrijn en Esther namen zelf contact op met Tania Palmer met de vraag of zij de kinderen konden plezieren door hen een nieuw en groovy kapsel te geven en zo even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Tania Palmer reageerde direct enthousiast op het voorstel. “Ik weet zeker dat de kinderen dat helemaal te gek gaan vinden.”

De wereld is groter

Voor Katrijn en Esther ligt het project dicht bij hun hart. “Het is zo’n wereld van verschil met de wereld waarin wij leven. Wij krijgen de kans om op te groeien in ons eigen gezin; de dokter komt langs als we ziek zijn en wij kunnen gewoon naar school. Dat is een enorme luxe. Maar de wereld is groter dan onze kleine wereld hier.”

Benefiet

Je kunt het project van de twee dames steunen met het overmaken van een kleine bijdrage. Het geld wordt in maart 2012 persoonlijk overhandigd door Katrijn en Esther. Op de Facebook-fanpage van Hairdressers without Borders lees je hoe. Verder organiseren de twee kapsters nog een benefietveiling om geld in te zamelen. Die vindt plaats op 19 februari 2012. Ook die informatie vind je op de fanpage.