Op zondag 19 februari vindt in Antwerpen een veiling plaats van Hairdressers Without Borders, het project van twee Antwerpse kapsters waarover we eerder al een artikel plaatsten. De opbrengst is bestemd voor een straatkinderenproject in Cambodja. En er valt wat te scoren: een gesigneerd tennisracket van Kim Clijsters bijvoorbeeld. Of een truitje van veldrijder Sven Nys.

De twee Antwerpse kapsters Katrijn Calleeuw en Esther Nieremeijer wisten op korte tijd enkele grote items binnen te halen voor hun veiling. Zo kun je aanstaande zondag zelfs bieden op een complete make over van je slaapkamer door architecte en interieurontwerpster Evy Puelinckx, bekend van diverse make over programma’s.  

Topstukken

Ook gaan er enkele topstukken onder de hamer van Belgische topsporters, die de twee kapsters op verzoek onmiddellijk wilden helpen. Toptennister Kim Clijsters schonk een gesigneerd tennisracket, net als tennister Kirsten Flipkens. Liefhebbers van veldrijden kunnen tegen elkaar opbieden voor gesigneerde truitjes van veldrijder Sven Nys en wielrenner Nick Nuyens.

Voor muziekliefhebbers is er een gesigneerd album van Hooverphonic – mits er natuurlijk genoeg geld op tafel wordt gelegd – want dat is het doel van de veiling: zoveel mogelijk geld inzamelen. De twee kapsters hebben nu via Facebook al 3.000 euro ingezameld, maar hopen op minstens 10.000 euro.

Het geld zullen ze in maart persoonlijk overhandigen. Dat gebeurt tijdens een bezoek van drie weken aan de stad Siem Reap in het noorden van Cambodja. Daar zullen de kapsters de straatkinderen ook van een nieuw en groovy kapsel voorzien, een voorstel dat ze zelf deden en waar direct enthousiast op werd gereageerd.

Het Green Gecko Project

The Green Gecko Project werd in 2005 opgezet door de Australische Tania Palmer en biedt inmiddels onderdak aan 70 straatkinderen. Behalve onderdak en een opvoeding krijgen de kinderen medische zorg en onderwijs. Daarnaast worden nog eens 32 Cambodjaanse gezinnen ondersteund met huur, medische kosten en voedsel.  

Praktisch

Benefit for The Green Gecko Project 2012 vindt zondag 19 februari plaats tussen 15-19 uur in het Designcentrum Winkelhaak in Antwerpen. Behalve de veiling is er muziek, kinderanimatie en spaghetti. De entree bedraagt 12 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Het geld gaat rechtstreeks naar het The Green Gecko Project in Cambodja.

Reserveren kan via de Facebook-pagina van Hairdressers Without Borders. Houd deze pagina in het oog, want er komen de komende dagen nog nieuwe veilingstukken bij.