Gelukkige mensen weten het waarschijnlijk al, maar geluk zit in een klein hoekje. Britse onderzoekers stellen vast dat de kleinste dagelijkse pleziertjes, zoals het vinden van 10 euro in je broekzak, ons het gelukkigst maken.

10 euro vinden in een oude broek en een compliment krijgen over je gewichtsverlies blijken de beste geluksmakers te zijn, zo blijkt uit een rondvraag bij 3000 Britse volwassenen. Maar ook slapen in pas gewassen lakens of het zien van een bejaard koppeltje dat hand in hand wandelt, kunnen je dag goed maken.

Gelukkige zaterdag

Dit onderzoek toont aan dat geluk voor iedereen bereikbaar is en dat het schuilt in dagelijkse, kleine dingen. Ook blijkt dat 38 procent van de mensen gelukkiger is op zaterdag dan op elke andere weekdag, zeker wanneer we wakker werden en beseffen dat het weekend is.

In de top tien van ‘klein geluk’ stonden ook nog zonneschijn, een rustig moment voor je zelf hebben, het horen van een babylach, de geur van vers gemaaid gras. Ook wordt generositeit van anderen geapprecieerd en worden we warm vanbinnen wanneer iemand zijn plaats afstaat in de bus of trein. Als laatste bleek wel dat we drie dagen van de week niet helemaal gelukkig zijn.