Maar liefst 31 procent van de vrouwen flirt wel eens met een verkoper om een korting los te peuteren. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Girls Love Deals. De website onderzocht de onderhandelingstechnieken van 1.380 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.  

Het gebruik van de vrouwelijke charmes scoort hoog in het onderzoek. Of zoals een respondent stelde: “Met een knipoog op het juiste moment, kan de prijs zo omlaag met maar liefst 10 tot 20 procent.” Andere ‘technieken’ die vrouwen gebruiken om korting te krijgen, vooral op kleding, zijn het zoeken van kleine foutjes, afdingen bij aankoop van meerdere items en het veelvuldig raadplegen van kortingssites. De top 5 meest genoemde manieren om korting te bedingen in de winkel zijn: flirten met de verkoper (31 procent), samen met een vriendin proberen af te dingen (19 procent), zoeken naar fabrieksfoutjes/ showmodellen (14 procent), meerdere producten tegelijk aanschaffen (10 procent) en extra korting proberen te bedingen tijdens de uitverkoop (9 procent).

Prijsjes wisselen
Opvallend was dat zelfs 7 procent van de vrouwen toegaf prijsjes te verwisselen om zo eigenhandig voor een betere deal te zorgen. Kortingssites Overigens geeft 69 procent van de ondervraagden aan nooit over de prijs te onderhandelen. Veel vrouwen wachten daarentegen de uitverkoop of sample-sales af of raadplegen de steeds populairder wordende kortingssites. Dit heeft geresulteerd in een overkill aan kortingssites van uiteenlopend niveau. En dat is juist de reden dat GirlsLoveDeals.nl is ontstaan.

Girls love Deals
De site is de afgelopen maand gelanceerd en trok meteen duizenden vrouwen op zoek naar aanbiedingen. “Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer,” verklaart oprichtster Wytske Kenemans. “GirlsLoveDeals.nl verzamelt elke dag de beste deals. Zo hoef je niet tientallen sites af te speuren voor de leukste korting.”