De debuutfilm Quichote’s Eiland van de Gentse regisseur Didier Volckaert is een eigentijdse versie van het bekende Don Quichote verhaal. 

 

De film draait rond de 16-jarige jongen San die leeft op de grens tussen realiteit en droom. San heeft geen vrienden en zijn vader wordt opgeslorpt door zijn job.Wanneer San de aantrekkelijke Isabelle ontmoet, wordt hij voor het eerst halsoverkop verliefd. Helaas heeft de rebelse Isabelle geen interesse in hem. ?

Quichote

Als een eenzaat gaat hij door het leven en onbegrepen ontvlucht hij de harde realiteit. Daar wacht de onvoorspelbare Quichote hem op. Die heeft een ingenieus plan om toch Isa’s hart te veroveren. Dankzij de mysterieuze figuur Quichote zal San op een avontuurlijke reis zijn volwassenheid en seksualiteit ontdekken.

De hoofdrol is voor nieuwkomer Tiemen Van Haver, daarnaast spelen ook Eline Kuppens (Linkeroever) en Jeroen Willems (Stellenbosch, Komt een vrouw bij de dokter…) een grote rol. Quichote’s Eiland is in de bisocoopzalen te zien vanaf 28 september 2011.

 

?