Pro Infirmis, een Zwitserse organisatie voor mensen met een handicap, is van mening dat perfecte etalagepoppen de werkelijkheid geweld aandoen. De instelling maakte poppen geïnspireerd op lichamen van mensen met een handicap. Dit doen ze om de beeldvorming in de modewereld te veranderen. Want: niemand is perfect.

Gehandicapte etalagepoppen keken verbaasd op afgelopen week in de Bahnhofstrasse in Zürich. Tussen de meer dan perfecte etalagepoppen stonden namelijk ook poppen met scoliose of geamputeerde benen.  Bedoeling is om te provoceren en zo acceptatie van mensen met een lichamelijk handicap te bevorderen. , 

De actie vond plaats op de Internationale Dag van Mensen met een Handicap, afgelopen maandag. Pro Infirmis pakte speciaal voor deze dag uit met de campagne ‘Because who is perfect? Get closer.’ Dus werden er etalagepoppen gemaakt van mensen met een scheve rug, mensen met verkorte ledematen en een vrouw in een rolstoel.

In de video wordt het project, genaamd Who is perfect, anyway?, toegelicht en zie je het proces van het maken de paspoppen.