Jack Sparrow hoort thuis tussen schepen en piraten en Simba tussen woestijnen en leeuwen. Maar wat als deze Disney-figuren en hun omgeving door de mixer worden gehaald? Dan krijg je dus Disney Universe, een game voor Disney- fans. Wij mogen drie exemplaren weggeven. Plus twee exemplaren van Cars 2, de game gebaseerd op Cars 2, de opvolger van de succesvolle film Cars. 

Wie Disney hoort, denkt aan stripfiguren zoals Mickey Mouse en Donald Duck en eindeloos veel Disney-Films. Maar Disney is ook al geruime tijd bezig met de productie van games. Voor de game Disney Universe is Disney met Pixar gaan samenwerken, de studio die zelf al een reeks succesvolle animatiefilms maakte.

Disney Universe mixt verschillende Disney-werelden en figuren door elkaar. Als speler kies je een cool Disney-kostuum en zo is het goed mogelijk dat je het ene moment als Aladdin door de piratenwereld van Jack Sparrow rent en er Elizabeth Swann tegen het lijf loopt om het andere moment als Simba terecht te komen in de futuristische wereld van Tron.

Het doel van de game is om uiteraard de nodige vijanden te elimineren met je al dan niet dodelijke wapens en op deze manier missies uit te spelen. Het verzamelen van munten en power ups zorgen er dan weer voor dat je nieuwe kostuums en bonusfiguren kan vrijspelen, zoals Peter Pan, Goofy en Nemo.

De individuele wapens zijn handig en soms hilarisch. Ze krijgen een update als je opdrachten tot een goed einde brengt en zo verandert een weinig krachtige banjo in een gitaar waar menig hardrocker met veel plezier op zou spelen. Disney Universe is een game vol amusante chaos, waanzin en plezier. Het spel is geschikt voor Xbox, PS3, PC en Wii.

Cars 2

Cars 2 is de opvolger van de succesvolle bioscoopfilm Cars. De bekende animatiefiguurtjes vielen in de smaak, waardoor er nu een nieuwe bioscoopfilm én een game werd gemaakt, die behalve op Wii en PC ook op Xbox, PS3 en DS uitkomt.  

Cars 2 volgt het verhaal van de gelijknamige film. Je krijgt de mogelijkheid om op twintig verschillende plaatsen te racen in de World Grand Prix. Cars 2 is een kartracer à la Mario Kart. In plaats van bananen en schildpadbehuizingen krijg je hier machinegeweren en raketten.

Maar naast het traditionele racen is er veel meer te doen in deze game. De ene modus laat je toe om vijanden neer te schieten in een arena; er is Capture The Flag en in multiplayer kun je op elk moment in het spel meedoen, tot vier spelers.

Een grote troef van Cars 2 is de herkenbaarheid. De bekende animatiefiguurtjes uit de reeks maken uiteraard ook nu weer hun opwachting in de game, aangevuld met enkele nieuwelingen, goed voor meer dan 20 speelbare personages.

Welke wagen je ook kiest, het doel is om de snelste auto ter wereld te worden. Hiervoor moet je verschillende races rijden en een spionagemissie tot een goed einde brengen. Om dit te realiseren kan je een beroep doen op een aantal high-tech-gadgets en speciale skills. Het is altijd handig om je wagen plots op twee wielen te laten rijden of hem een elegante ‘side step’ te laten uitvoeren om tegenstanders te ontwijken.

In Cars 2 kan je tegen familie en vrienden strijden, zowel in de single- als multiplayermode. Goede resultaten gaan gepaard met het vrijspelen van nieuwe parcours, personages en events.

De Nintendo DS-versie biedt bovendien nog een extraatje. Deze bevat enkele spellocaties die niet voorkomen in de film. Dat laatste is zeker interessant voor de echte Cars-fans, maar sowieso is Cars 2 een zeer leuke game voor alle kinderen tussen 5 en 12 jaar oud. Cars 2 is geschikt voor PC, DS, Wii, Xbox & PS3.

Wil je een van deze twee games winnen? Wij mogen twee exemplaren van Cars 2 weggeven en nog eens drie van Disney Universe. Als je graag een van beide games wilt winnen, leuk dan onze pagina op Facebook en stuur vliegensvlug een mailtje naar info@ziezozon.com. Wie het eerste mailt, krijgt de game thuis bezorgd. Geef wel duidelijk aan welke game je voorkeur heeft.