In de Verenigde Staten dragen steeds meer vrouwen tijdens de feestdagen een nep-verlovingsring. Zo vermijden ze dat ze gezien worden als de loser en zielenpoot van de familie. Voor Thanksgiving, dat deze week plaatsvindt, reppen steeds meer single vrouwen zich daarom naar de winkel om zich een valse verlovingsring aan te schaffen.

Heather, een 31-jarige advocate, kan erover meepraten. Zij zag jaarlijks huizenhoog tegen de feestdagen op. De oorzaak: pesterijen van haar moeder dat ze nog altijd geen man aan de haak had geslagen.

Dus schoof Heather enkele jaren geleden een nep-verlovingsring om haar vinger. Voor het eerst in jaren beleefde ze een heerlijk relaxte kerst. Mooie bijkomstigheid was dat ze drie maanden later door haar vriend ook echt ten huwelijk werd gevraagd.

Ook Tyra, Teri en Oprah doen het

Dat de nep-ring populair is blijkt wel uit het feit dat ook celebrity’s als Tyra Banks, Teri Hatcher en Anne Hathaway de nepring dragen. Ook Oprah is fan. “In plaats van te wachten, beslis je dat je het waard bent om jezelf juwelen te kopen.” Op internet kunnen singles op heel wat webshops voor een habbekrats een nep-verlovingsring bestellen.

Nepringen a la bekende bruiden

Er zijn zelfs websites waar je een fake ‘celebrity-ring kunt bestellen; ringen gebaseerd op de echte verlovingsringen van een bekende bruid. Bovenaan staat de ring van Kim Kardashian, maar of die namaak-ring je geluk gaat brengen? Misschien dat je met de nepring van Kate Middleton toch meer kans maakt om een prins aan de haak te slaan.