Frank Schouten hoorde een gesprek tussen twee mannen die allebei zittend bleken te plassen. Omdat hun vrouw dat prettiger vond. Het moet niet gekker worden, dacht de journalist en hij schreef prompt een boek voor échte mannen. H*A*R*P*O*E*N is vooral een houvast om als échte man te overleven in deze verwarrende tijden.

Volgens Frank Schouten, is het tijd voor mannen om terug te eisen wat ze in de afgelopen 40 jaar hebben verloren. In een interview met het Algemeen Dagblad legt hij uit: “Links en rechts zijn we ingehaald door andere groepen. Door vrouwen natuurlijk het sterkst, maar daarnaast door bejaarden – die hebben tenminste een eigen tv-zender – en dieren, die zelfs een eigen politieke partij hebben. En wat hebben wij? Helemaal niks. Daar moet nou maar eens verandering in komen. Mannen moeten hun tanden laten zien.”

Bier, seks en vlees eten

Schouten hoopt dat mannen na het lezen van zijn boek weer man durven zijn en de dingen doen waar ze vroeger als jongetje van droomden: bier drinken, seks hebben, vlees eten en kwajongensstreken uithalen. Het staat allemaal in zijn manifest over de zogenaamde ‘echte man.’

Voor vrouwen is Schoutens boek wellicht ook informatief. Zo valt er te lezen dat alle mannen naar porno kijken en dat dit  ~in tegenstelling tot wat sommige vrouwen aannemen~ helemaal niet erg is. “Nog beter is om samen met je vrouw te kijken. Uit onderzoek blijkt dat de koppels die dat doen, een betere relatie hebben. Geweldig toch?”

H*A*R*P*O*E*N, Houvast voor de echte man, uitgeverij Ongezouten.