Het schijnt verklaarbaar te zijn waarom mensen dromen over een onbereikbare liefde. Het is net zoiets als die auto die je jezelf niet kunt permitteren of dromen dat George Clooney op jou wacht bij het altaar. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van de University van Chicago.

Volgens het onderzoek van deze universiteit is er een overeenkomst tussen de hoeveelheid moeite die we ergens voor moeten doen en de mate waarin we datgene vervolgens waarderen. En of dat nou om een persoon of product gaat, blijkt niet zo gek veel uit te maken.

Verlegen of glad

In een van de onderzoeken werd mannen gevraagd zichzelf in te delen in een groep die het best past bij hun persoonlijkheid. Er kon gekozen worden uit de groep ‘best wel verlegen’ of de groep ‘gladde prater.’ Beide groepen kregen foto’s van mooie dames voorgeschoteld om te beoordelen. Een aantal foto’s waren vervaagd en een aantal waren glashelder. Het blijkt dat de verlegen mannen de meisjes op de scherpe foto’s mooier vinden. De gladde praters daarentegen hebben voorkeur voor de vervaagde foto. Met andere woorden; zij moesten meer moeite doen om de foto goed te bekijken. En dat is volgens de onderzoekers precies hetzelfde mechanisme waarmee we een product kiezen dat achterin het schap van de supermarkt ligt. Als je er meer moeite voor moet doen, wordt het dus meer waard.

En dan gebeurt het écht

En op een ochtend word je wakker en dan is datgene wat onbereikbaar leek, ineens werkelijkheid zoals deze dame mocht ondervinden…Een tipje van de sluier: George Clooney en trouwen….

Bron: relatie.blog.nl