Vannacht vindt de overgang van de planeet Venus plaats. Tussen 00.03 en 6:55 uur zal de planeet voor de zon langs schuiven. Dat betekent dat vanaf 05.21 uur, als de zon opkomt, het laatste gedeelte van de verschuiving te volgen is. Venus is dan zichtbaar als zwarte stip op de zon. Een unieke belevenis, omdat de volgende overgang pas zal plaatsvinden in 2017. Volgens anderen uniek, omdat deze Venus Transit een nieuw tijdperk inluidt.

 

Wie vannacht niets wil missen: je kunt de Venus Transit volgen via de gelijknamige website van NASA. De link naar de website vind je onderaan dit artikel. Alleen bij helder weer kun je de overgang na zonsopkomst met een eclips bril proberen te volgen en de weersvooruitzichten zijn helaas niet goed.

Op diverse locaties worden allerlei speciale bijeenkomsten en meditaties georganiseerd omdat de overgang van de planeet het begin zou inluiden van een nieuw tijdperk. Organisaties en deelnemers baseren zich op de betekenis die indianenvolkeren als de Maya’s gaven aan ‘de overgang van Venus.’ Voor de Maya’s stond de transit van de planeet namelijk voor grote veranderingen.

In oude manuscripten van de Maya’s staat beschreven dat de planeet ook 3114 jaar voor Christus voorbij de zon schoof. In de manuscripten werd deze transit gezien als ‘de geboorte van Venus.’ Vannacht op 6 juni 2012, meer dan 5000 jaar later, zou – volgens diezelfde manuscripten – ‘de wedergeboorte van Venus’ plaatsvinden.

De komende periode, van 6 juni tot en met 21 december 2012, de datum waarop de Maya kalender eindigt (en volgens doemdenkers het einde van de wereld)  belanden we in een overgangstijd die helemaal in het teken zal staan van transformatie. 

De Venus Transit van vannacht zou het uitgelezen moment zijn om keuzes te maken die van invloed zijn op de verdere toekomst van de wereld én van onszelf. De stand van de planeten zou ook uitermate geschikt zijn om komaf te maken met oude patronen en nieuwe stappen te zetten die toekomstbepalend kunnen zijn. 

Op wereldvlak betekent dit dat er een einde komt aan een lange periode, waarin persoonlijk gewin en macht overheersten. De komende tijd zou er een nieuwe periode aanbreken, waarin andere, zinvollere aspecten veel belangrijker worden. De oude principes die lange tijd overheersten, moeten namelijk plaatsmaken voor nieuwe, meer vrouwelijke aspecten en een periode waarin liefde meer centraal zal staan.   

Eerder plaatsten wij al een artikel met video met een uitvoerige uitleg over de astrologische betekenis van de maaneclips, die op 5 juni al plaatsvond, en de Venus Transit van 6 juni 2012. 

Je kunt de overgang van Venus live volgen via de website venustransit van NASA.