In Den Bosch opende deze week De DivorceBar de deuren. In het allereerste echtscheidingscafé van Nederland kan iedereen met de scheidingspapieren in de hand zijn echtscheiding komen vieren. De DivorceBar is de ‘opvolger’ van het Echtscheidingshotel, een formule waarbij je tijdens een weekend in een hotel op snelle en cleane wijze – zonder poespas en drama – je scheiding kunt afhandelen.

Nu kun je na afloop dus van het hotel rechtstreeks naar De DivorceBar. Om het écht af te sluiten. Of je organiseert op de dag dat je de scheidingspapieren ondertekent ‘s avonds al een feest voor al je vrienden, familie en collega’s.

Uitgerekend op Valentijnsdag werd De DivorceBar feestelijk geopend. Dat gebeurde met een groot feest. Bedoeling is is dat het er straks ook volzit, maar dan met mensen die er komen vieren dat ze weer op eigen benen staan. Dat kan door spontaan een glaasje te komen drinken, alleen of met vrienden, maar De DivorceBar biedt – geheel naar Amerikaans voorbeeld – ook de mogelijkheid om je feest van te voren te plannen.

Luchtig

Bij De DivorceBar willen ze het vooral luchtig houden, want scheiden is meer dan een pijnlijk afscheid, het is ook een nieuw begin. Tegelijkertijd is het de bedoeling om het taboe rond echtscheiding te doorbreken, want een op de drie huwelijken strandt nu eenmaal. Dus in plaats van je te schamen en op te sluiten, kun je voortaan gewoon aan je directe omgeving laten zien dat je in een nieuwe fase van je leven bent beland. Niets meer en niets minder.

Echtscheidingshotel

Je kunt bij De DivorceBar dus níet terecht voor je echtscheiding zelf. Daarvoor is het Echtscheidingshotel dat vorig jaar van start ging en direct een hoop opzien baarde. Via deze formule kunnen koppels in diverse hotels in Nederland onder leiding van deskundigen in enkele dagen hun echtscheiding afhandelen. Deze formule is aangeslagen, aldus de initiatiefnemer van Echtscheidingshotel. En dus werd het tijd voor een DivorceBar, waar je voortaan dus na afloop nog eens kunt klinken op de snelle afhandeling.

Meer info: DivorceBar.