Zwanger in de disco. Het is niet ideaal. De muziek staat te hard, er vloeit alcohol en het begint veel te laat. Daarom is er nu Prego Party, een dansfeest speciaal voor zwangere vrouwen en hun vriendinnen. In Rotterdam kan het. Op 4 februari vindt hier de eerste dansmiddag voor zwangere vrouwen plaats.

Het idee voor de Prego Party ontstond tijdens een dansworkshop voor zwangere vrouwen. Dat verliep zo soepel dan een van hen zich hardop afvroeg waarom ze niet eens met de hele groep zouden gaan stappen. Dansdocent Tamara Garcia Arabit had nog een beter idee: waarom geen dansfeest organiseren, speciaal voor zwangere vrouwen en hun (zwangere) vriendinnen.

Ontspannen

Zwangere vrouwen weten als geen ander dat het soms lastig kan zijn om zwanger te zijn. Dan is het fijn om even lekker te ontspannen. Dat kan door te dansen en op stap te gaan met je vriendinnen. Prego Party draait daarom helemaal om de zwangere vrouwen en hun vriendinnen. Vaders en eventuele andere kinderen worden voor een keer thuis gelaten.

Zwoele klanken

De Prego Party vindt plaats op vrijdag 4 februari van 14 uur tot 17 uur. DJ Franky Dust zal dan de ene na de andere zwoele plaat door de speaker laten klinken: van R & B, Salsa, Merengue tot House en Hiphop. De volumeknop zal iets lager staan dan gewoonlijk.

Je kunt er verder alcoholvrije drankjes nuttigen of een van de stands bezoeken, waar verloskundigen en lactatiedeskundigen allerlei vragen beantwoorden. Ook kun je je laten opmaken of tips krijgen over haarverzorging tijdens de zwangerschap. Verder zijn er korte workshops, waaronder zwangersschapsdansen.

Prego Party vindt plaats in LCC Larenkamp, Singel 303, in Rotterdam. De entree is 7,50 euro en iedere zwangere vrouw mag een niet zwangere vriendin meenemen. ??