Het feministische tijdschrift Opzij heeft 9 februari uitgeroepen tot Dag van het Erotisch Kapitaal. Het blad doet een oproep aan vrouwen om op die dag alles uit de kast te trekken. ‘Trek je hoogste hakken aan of draag een opvallend sieraad. Fotografeer jezelf en maak kans op een middag met een Opzij-styliste.’

In het februarinummer van Opzij stelt de Britse sociologe Catherine Hakim dat mensen die hun erotisch kapitaal benutten, een streepje voor hebben op de arbeidsmarkt. Hakim lanceerde de term vorig jaar in haar boek Honey Money. Met erotisch kapitaal bedoelt ze een mix van uiterlijke aantrekkingskracht, charme, sociale vaardigheden en een gevoel voor stijl.

Oproep

Nog maar weinig vrouwen maken gebruik van hun erotisch kapitaal.?? Daarom roept het tijdschrift vrouwen op om op donderdag 9 februari hun vrouwelijke kant te benadrukken. Dat kan door je hoogste hakken aan te trekken, door je lippen te stiften of een knalrode blouse aan te trekken. Maak er een foto van en upload die op de website van Opzij. Meedoen kan tot 29 februari.