Ook benieuwd hoe je je carrière het best uitstippelt? Dan is Ceo me! misschien de handleiding die je nodig hebt om de top te bereiken. Alles wat je in huis moet hebben staat in dit handboek voor vrouwen (en mannen)

Hoe kom je aan de top? Wat moet je doen om een leider te worden? Wie moet je kennen en welke outfit draag je als directeur of Chief Executive Office (CEO)???Tegenwoordig vinden ook meer en meer vrouwen de weg naar de top. Maar veel vrouwen (en mannen) weten eigenlijk niet hoe ze zo’n carrière moeten aanpakken? Auteurs Willemijn van Benthem en Mirjam van Immerzeel onderzochten hoe je de meeste kans op slagen maakt. Ze ontmoetten topvrouwen en topmannen, bezochten bestuurskamers, borrels, cursussen en netwerkbijeenkomsten, spraken met  headhunters en modeontwerpers en liepen mee met bestuurders en commissarissen. Hun conclusies en beste tips zijn terug te vinden in hun boek.  

CEO ME

?De twee kregen hun inspiratie van de documentaire Super Size Me van Morgan Spurlock, die zichzelf volpropte met McDonalds eten. De twee auteurs kozen voor dezelfde aanpak door zich helemaal onder te dompelen in de wereld van toppers in het bedrijfsleven. Ook de titel van het boek is afgeleid van de documentaire.  

BASISTIPS

?Enkele belangrijkste basistips: wees aanwezig, ga mee met de groep, maar blijf ondertussen wel dicht bij jezelf, wees eerlijk, maar niet te eerlijk, wees sociaal handig, wees in staat om verschillende petten op te zetten en maak een onderscheid tussen ik en wij, weet wanneer je wat moet inzetten. ?Enthousiast geworden? Het boek kost € 19,95 en is te bestellen via ceome.