Een blunder begaan kan wonderen verrichten voor je sociale status. Amerikaanse onderzoekers confronteerden proefpersonen met een man die een kop koffie dronk. Als de man zijn koffie omgooide, werd hij sympathieker gevonden dan wanneer hij keurig aan zijn koffie nipte. Wanneer je een foutje maakt, zien anderen je namelijk van je menselijke kant. In het boek ‘Maak Blunders (en word geliefd) staat hoe blunders je status kunnen verhogen.

Wil je jouw blunders ook in je voordeel laten werken? Dan is er nu het boek ‘Maak Blunders (en word geliefd)’ van Rik Kuiper en Tonie Mudde, twee redacteurs van het maandblad Quest. Behalve journalisten zijn beide heren ook verwoede verzamelaars van onderzoeken die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Hun verrassende wetenschappelijk adviezen verschijnen inmiddels van Groot-Brittannie tot China en van Turkije tot Taiwan.

Lees ‘Maak blunders (en word geliefd)’ en ontdek waarom: je een pleister snel van je huid moet trekken, je zakenmannen met zonnebrillen beter kunt vermijden en je nooit boos moet worden op een Chinees Van de auteurs van de bestsellers Kijk niet naar mooie vrouwen (als je nog moet nadenken) en Maak nooit je bed op.