Het Zwitserse bergdorpje Obermutten heeft met een slimme Facebook-actie meer dan 11.000 likes binnengehaald. Iedere fan wordt namelijk uitgeprint en in het dorp uitgehangen. Zo wil Obermutten alle fans persoonlijk bedanken. Ondertussen heeft het dorp meer fans dan een stad als Helsinki.

Obermutten heeft 79 inwoners, 1 kerk en 1 hotel. Niet zo verwonderlijk dus dat maar weinig mensen van het bestaan wisten van dit Zwitsers bergdorpje. Omdat de burgemeester van Obermutten meer toeristen naar zijn dorp wilde lokken, werd besloten ‘iets met social media’ te doen.

Daarom werd een ludieke Facebook-actie opgezet. Iedereen die de Facebook-pagina van Obermutten leukt, wordt namelijk uitgeprint en op het activiteitenbord in het dorp opgehangen. Als dank.

Algauw was het bord niet groot genoeg, dus werd de fanmuur uitgebreid naar muren van huizen. Inmiddels staat de teller op 11.647 en hiermee heeft het dorpje meer fans dan grote steden als Helsinki. Op de Facebook-pagina van Overmutten is ook meer activiteit dan op de pagina’s van pakweg Justin Bieber en Lady Gaga.

De actie loopt overigens nog steeds en iedereen in het dorp helpt mee. De restauranteigenaar belooft plechtig om alle fans uit te printen en op te hangen. Al kan dat soms even duren, want: ‘We moeten ook nog voor het restaurant zorgen.’ En ook de dochter van de burgemeester maakt zich nuttig. Zij breit een sjaal die wordt verloot onder de fans.