Gesponsord twitteren is in de Verenigde Staten de gewoonste zaak van de wereld. Kim Kardashian, P. Diddy en Snoop Dogg halen duizenden dollars binnen door af en toe iets aardigs te twitteren over bijvoorbeeld Toyota of Microsoft. Ze zetten er dan wel meestal #ad bij. Nu blijkt dat ook heel wat bekende Nederlanders iets aardigs twitteren ‘tegen betaling.’ Alleen verhullen zij dat ze klinkende euro’s ontvingen voor een lieve sponsor-tweet.  

Op de site 925.nl van tv-presentator Jort Kelder staat te lezen dat hij onlangs werd benaderd door Dirk Zeelenberg, acteur uit onder andere All Stars en Zwartboek en eigenaar van promotiebedrijf bedrijf Lopend Vuur. Of Jort wat leuks wilde twitteren over de nieuwe film Doodslag met Theo Maassen in de hoofdrol. Jort bedankte. ?

Gewoon lekker als jezelf twitteren

Zeelenberg omschreef zijn vraag als volgt: ‘De manier waarop je Twittert is aan jou. Als het maar vooral niet een commerciële indruk maakt en bij je eigen manier van twitteren past.’ Vooral geen commerciele indruk wekken dus en daar had Jort geen zin in.

Maar andere BN’ers gingen gretig in op de vraag van Zeelenburg, zoals bijvoorbeeld actrice Carice van Houten die op 11 januari een lieve tweet plaatste: ‘Lieve meneer Tibbe, kan niet komen naar uw premiere, maar ik drink een glaasje melk op uw succes! Neussie neussie, juffrouw Minos #doodslag.

Wat schuift het?

Benieuwd wat bekende Nederlanders krijgen voor een advertentie-tweet:

Meer dan 25.000 volgers: 100 euro?

Meer dan 50.000 volgers: 200 euro?

Meer dan 100.000 volgers: 300 euro?

Meer dan 200.000 volgers: 400 euro?

Meer dan 300.000 volgers: 500 euro

Alles ex btw.

Bron: 925.nl