De eerste Apple Store in Nederland, gevestigd aan het Leidseplein in Amsterdam, opent op 3 maart 2012 zijn deuren. Dat maakte Apple vandaag zelf bekend. ‘s Morgens om 10 uur gaan de deuren definitief open. De eerste 4500 bezoekers krijgen een gratis Apple T-shirt.

Er werd al geruime tijd met spanning uitgekeken naar de opening die eerder was gepland voor half februari, maar die werd verschoven omdat de trainingen van het personeel nog doorlopen tot eind februari.

Piramidedak

iPhoneclub.nl volgt de ontwikkelingen op de voet en wist onlangs ook een in het geheim gemaakte foto te bemachtigen van de inrichting waarop een glazen trap is te zien die wel in meerdere Apple Stores aanwezig is. iPhoneclub wist ook te melden dat de nieuwe winkel een piramidedak heeft, ‘zoals die van het Louvre.’

Nederlandse fans van Apple kunnen het vanaf 3 maart 2012 allemaal met eigen ogen komen bekijken. De nieuwe winkel zal twee verdiepingen beslaan. Behalve voor Apple producten kun je er ook terecht voor reparaties en workshops.

Het Apple’s Benelux-hoofdkwartier is al enkele jaren gevestigd op een van de hogere etages in hetzelfde gebouw. 

Apple Store Amsterdam