‘Een Hollander en een Antwerpenaar staan aan de Schelde. Zegt de Hollander …’ De Antwerpse schepen/wethouder Marc van Peel heeft een verkiezingsfilmpje opgenomen en de Nederlanders krijgen de wind van voren. Die komen namelijk hun belofte niet na.

 

De Antwerpse wethouder herinnert Nederland – en de kiezers – eraan dat Nederland heeft beloofd om de Hedwigepolder onder water zetten, een oude belofte van voormalig premier Jan-Peter Balkenende zodat de Schelde kan worden verdiept. Dat is nodig om grotere containerschepen naar de Antwerpse haven te lokken.

Het verdiepen van de Schelde én het onder water zetten van de Zeeuwse polder ligt bij de nieuwe bewindvoerders in Nederland iets gevoeliger onder druk van de Zeeuwen, die de waternoodsramp van 1953 nog niet zijn vergeten. Dus is er nog niks van in huis gekomen. ?De Antwerpse schepen die over de Antwerpse haven gaat, vindt dat het maar eens gedaan moet zijn en gebruikte het thema voor zijn verkiezingsfilmpje. Op 14 oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen in België en dus moeten er stemmen geronseld worden. 

Bekijk het verkiezingsfilmpje van schepen Marc Van Peel. De show wordt wel gestolen door de Nederlandse acteur Manou Kersting die al jaren in Antwerpen woont. Benieuwd of de Nederlanders nu snel aan het baggeren slaan …