Wat begon als een grap, begint nu toch behoorlijk serieuze vormen aan te nemen. We hebben het over de plannen om een berg te creëren in het Nederlandse polderlandschap. De organisatie Die berg komt er! heeft nu zelfs een persconferentie belegd om de plannen verder uiteen te zetten.

Het initiatief voor de bouw van een berg in Nederland komt van sportjournalist Thijs Zonneveld van Dagblad de Pers die de komst van een berg in Nederland bepleitte in een column op nu.nl. 

Maar daar bleef het dus niet bij. De afgelopen maanden heeft een team van circa honderd professionals in vier brainstormsessies de haalbaarheid van het idee verkend. De deelnemers zouden afkomstig zijn van de meest gerenommeerde architecten- en ingenieursbureaus, universiteiten, adviesbureaus en onderzoeksinstituten. Op 16 december 2012 geven ze enkele korte presentaties over de bouw van de berg, mogelijke locaties, de productie van voedsel, water en energie in de berg, duurzaamheid én over financiering van het project.

Haalbaarheid

De initiatiefnemers zeggen na een fase van brainstormen voldoende vertrouwen te hebben in de haalbaarheid van het project. Eind 2012 moet duidelijk zijn of ze de grote stap maken naar realisatie. Hoofdsponsor is momenteel USG Innotiv. Daarnaast zijn bedrijven als Oranjewoud, DHV, Philips, Tata Steel, Rabobank, Tauw en TomTom betrokken geweest bij de brainstormfase. Meer informatie over Die Berg Komt Er!