Het ondeugende lingeriemerk Agent Provocateur opent op 18 november haar eerst filiaal in Nederland. Het wordt een shop-in-shop in de Amsterdamse Bijenkorf met een boudoir-decor. Het lingeriemerk, dat ook wordt gedragen door niemand minder dan Gwen Stefani en Paris Hilton, verkoopt ook zweepjes, parfums, spreien, kussentjes, handdoeken en badkleding.

Agent Provocateur werd in 1994 opgezet door Joe Corré en Serena Rees. Corré, die in 2009 het bedrijf verliet, is de zoon van wijlen Malcolm McLaren – onder meer de oprichter van de punkband Sex Pistols- en modeontwerpster Vivienne Westwood.

Soho

De eerste Agent Provocateur-boetiek in de Londense wijk Soho was meteen een succes. Maar toen sterren als Gwen Stefani en Paris Hilton op de rode loper verschenen in niemendalletjes van Agent Provocateur, werd het pikante label wereldwijd pas echt een begrip. Sindsdien wist het merk Kate Moss, Kylie Minogue, Maggie Gyllenhaal en recent actrice Paz de la Huerta voor pikante reclamecampagnes te strikken.

De winkel van Agent Provocateur in Amsterdam wordt een boetiek van tachtig vierkante meter met als huiskleuren roze en zwart. Op de vloer komt een tapijt met kanten print.