Afgelopen week lazen wij een opmerkelijk bericht. Op 7 juli overleed de Amerikaan Aaron Collins. Hij was 30 jaar. Aaron had een opvallende laatste wens die zijn broer Seth graag voor hem wilde waarmaken. De zieke man wilde dat zijn familie na zijn dood een pizza zou gaan eten om de serveerster vervolgens een fooi van 500 dollar te geven. Op die manier wilde hij iemand zijn leven positief beïnvloeden. Zijn broer Seth besloot om de wens van zijn broer waar te maken.

 

Volgens Seth gaf zijn broer Aaron – die nochtans niet bepaald rijk was – altijd graag grote fooien. Daarom besloot hij werk te maken van zijn broers laatste wens. Op de website aaroncollins.org deed hij een oproep aan mensen om geld te doneren, zodat de familie de benodigde 500 dollar bij elkaar kon krijgen. Boven verwachting werd er binnen 24 uur meer dan 10.000 dollar gedoneerd.

Op de website schrijft Seth: “Toen ik met deze website begon, verwachtte ik alleen donaties van vrienden en familie… De verhalen en commentaren zijn hartverwarmend. Het geeft mij en mijn familie veel kracht. De manier waarop mijn broers laatste wens mensen heeft geïnspireerd, is ongelofelijk.”

Intussen is er al 28.000 dollar gedoneerd. Volgens Seth is dat genoeg om 56 serveersters een fooi van 500 dollar te geven. De dame die de eerste fooi van 500 dollar kreeg, wist trouwens niet wat haar overkwam. Ze beloofde het verhaal over Aaron met iedereen te delen en er de rest van haar leven over te praten. 

Op de foto de jonge serveerster die de eerste 500 dollar kreeg, samen met de moeder van Aaron Collins. 

Op de website aaroncollins.org doet Seth ten slotte een oproep aan iedereen om het leven van doodgewone serveersters op te fleuren en eens een (grote) fooi te geven.