Via Jobstop kun je nu aan slag bij een project in Zuid-Afrika waarbij je instaat voor de bescherming van 500 blauwaapjes, ook wel vervetaapjes genoemd, een typische apensoort die voorkomt in Zuid-Afrika. Je wordt betrokken bij alle aspecten van het werk in het verzorgcentrum: de aapjes eten geven, verzorgers assisteren, dieren opnieuw vrijlaten …

Het project waarvoor je werkt, bestaat al sinds 1993 en ontving in 2002 de Care Center Award. Het rehabilitatiecentrum is tevens het grootste van Zuid-Afrika.

Uiteraard is het niet al werken wat de klok slaat. Een bezoek aan het Letaba District in Zuid-Afrika is een must en bovendien verblijf je ook aan de voet van de Wolkenberg. Deze bevindt zich op anderhalf uur van het Kruger National Park.

Een onvergetelijk avontuur wordt het sowieso, want je overnachingstplaats in een bush camp, een basic vertrek in openlucht, maar wel met alle comfort wat je nodig hebt. In het kamp worden trouwens ook uitsluitend vegetarische maaltijden geserveerd. Je betaalt 1.120 euro voor een periode van vier weken en 280 euro per bijkomende week. Je moet je maximaal een maand voor vertrek inschrijven.

Over Jobstop

Het doel van Jobstop is zoveel mogelijk mensen de wijde wereld te laten intrekken om mooie, spannende en avontuurlijke ervaringen op te doen in het buitenland. Jobstop wil de combinatie van reizen en vrijwilligerswerk toegankelijk maken voor iedereen en draagt daarbij flexibiliteit en toegankelijkheid hoog in het vaandel.

Jobstop wil eveneens jongeren en studenten de kans geven om een unieke werk- en reiservaring op te doen. Internationale contacten uitbreiden, een vreemde taal leren/verbeteren en een extra troef toevoegen aan je cv zijn maar enkele voordelen hiervan. Voor meer informatie over Jobstop, surf naar de website van Jobstop.