Door de economische recessie gaan er deze zomer 400.000 minder Nederlanders op vakantie dan het jaar daarvoor. 2,6 miljoen Nederlanders zullen hun vakantie vieren in eigen land. Ruim 300.000 mensen weten nog niet waar ze naar toe gaan. Nou, wij weten wel waar veel van deze mensen naartoe trekken als de zon thuis begint te schijnen: naar de camping, maar wat als je nu single bent, zoals Ipie?

 

Uit  onderzoek van NBTC-NIPO Research onder 7400 Nederlanders, blijkt dat Nederlanders hun vakantieplannen hebben aangepast aan hun portemonnee: en daar zit minder geld in. Ook het gebrek aan vertrouwen in de economie zorgt ervoor dat er op minder grote voet wordt gereisd dan voorgaande jaren. Er wordt hierdoor niet alleen zuiniger, maar ook minder gereisd. Vooral België, Frankrijk en Griekenland zullen deze zomer heel wat minder Nederlanders op bezoek krijgen.

Glamping op de Oranjecamping
De Oranjecamping in Londen (Olympische Spelen) en Oekraïne (EK 2012) en Valkenburg (EK Wielrennen) wordt dit jaar juist chiquer: minder bier en nachtherrie en meer glamping: kamperen in luxe tenten met dagelijks verse handdoekjes en kamermeisjes die het kingsize bed komen opmaken. Voor 1195 euro (7-10 juni) of 1225 euro voor (16-18 juni) heb je zomaar de vlucht heen- en terugreis, een entreekaart voor de wedstrijd én je eigen VIP-tent met alle luxe en comfort.

Ontbijtje op bed
Voor deze alles-in-een-prijs heb je een ruime tweepersoons safari tent, die is ingericht met comfortabele bedden, voldoende opbergruimte en eigen sanitaire voorzieningen en elke morgen een vers ontbijtje en nog veel meer. Dat is dan lijkt ons meer iets voor de welgestelde Nederlanders of erg fanatieke voetbalfans die een half maandloon willen spenderen aan een wedstrijd. De laatste twee VIP tenten zijn nog niet geboekt, zo lezen we op oranjecamping.nl

Nu eerst even naar de camping in Nederland: Ipie probeert het als happy single gezellig te hebben en dat valt nog niet mee… (uit Koefnoen)