Sprookjespark de Efteling pakt momenteel uit met drie indrukwekkende illusies tijdens de Winter Efteling van 10 november tot en met 5 februari 2012. Zodra de avond valt komen gevels tot leven en is niets nog wat het lijkt: attracties veranderen van gedaante en worden in bezit genomen door geesten.

Het indrukwekkende schouwspel wordt gecreëerd met behulp van video mapping: een optische illusie tussen projectie en realiteit. Met 3D video mapping wordt er een laag over een gebouw geprojecteerd, waardoor een optische illusie tussen 2D en 3D ontstaat. Gebouwen veranderen in enkele seconden van gedaante en kunnen zelfs bewegen of instorten.??

Zo is bij attractie Villa Volta het verhaal van Hugo van den Loonsche Duynen en zijn Bokkerijders te zien. De gevel van de villa komt krakend tot leven, totdat de Witte Dame in de nok van het dak verschijnt en bezit neemt van Hugo’s huis. Vanaf dat moment is niets wat het lijkt.??

?In de donkere tunnel bij het Spookslot vindt bij zonsondergang een duistere wending plaats. IJzige IJsbrand heeft samen met drie monniken de tunnel in zijn greep en voorbijgangers worden achtervolgd door grimmige geesten. De interactieve installatie zorgt ervoor dat de geesten echt op de gasten reageren. ??

De Vliegende Hollander

?Ook De Vliegende Hollander verandert van gedaante zodra het schemerig wordt. In deze illusie is te zien hoe Willem van der Decken zijn schip De Vliegende Hollander op zee probeert te temmen. Tegen de wil van iedereen vaart hij uit en er is niets of niemand die hem tegen kan houden.

Muse Amsterdam?

Voor de creatie van de indrukwekkende illusies heeft de Efteling nauw samengewerkt met Muse Amsterdam, een bedrijf dat pionier is op gebied van 3D-projecties voor internationale merken, zoals Samsung, H&M, Mattel en P&G. De projecties hebben Muse Amsterdam onlangs een zilveren leeuw in Cannes en een zilveren Webby opgeleverd.

Efteling.