Volgende week is het weer Swapping Week. Iedereen kan zich dan met haar of zijn mode-miskopen naar diverse steden in Vlaanderen begeven en swappen maar. De Swapping Week start op 5 december in Hasselt. De SWAP-shop in het Centraal Station van Antwerpen opent op 10 december de deuren.

??Door te ruilen met andere dames die een miskoop begingen, kun je nieuwe artikelen aanschaffen zonder geld uit te geven. In de Swap-shops wordt er namelijk niet betaald met geld, maar met ‘dots.’ Die ‘dots’ zijn gebaseerd op de waarde van de meegebrachte stukken.

De Swapping Week trekt in vijf dagen langs zes verschillende steden. Behalve Antwerpen, zijn er ook Swap-shops in Brugge, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Voor de locaties en data kun je terecht op de website swapping.be.

Het systeem is eenvoudig. Je brengt maximaal twintig stuks van goede kwaliteit die nooit gedragen werden mee. In ruil daarvoor krijg je swap-dots, waarmee je iets anders kunt kopen. In de SWAP-shop in het Centraal Station mag je overigens maar 3 stuks binnenbrengen.