Chocoladeliefhebbers hebben het al in hun agenda staan: van 6 tot en met 8 november 2011 vindt in Brugge Choc’in Brugge plaats, een smakelijk chocolade-evenement. Behalve heel veel chocolade proeven kun je er chocoladewandelingen maken en een chocoladebehandeling ondergaan in een wellnesscentrum.

Het hele jaar geurt Brugge naar chocolade en maken de Brugse chocolatiers stadspralines en de bekende Brugse Zwaantjes klaar, maar dit najaar wordt Brugge compleet ondergedompeld in een wereld van chocolade.

De band die de stad heeft met chocolade dateert al uit de Middeleeuwen toen enkele Brugse families nieuwe oorden zochten om handel mee te drijven. Uit Madeira importeerden ze rietsuiker en toen Spaanse ontdekkingsreizigers in de 16de eeuw cacao meebrachten, werd die al snel met rietsuiker gemengd.

Vandaag, zoveel eeuwen later, is Brugge nog steeds hét chocolademekka. Tijdens Choc’in Brugge kun je een bezoek brengen aan chocolademuseum Choco-Story of je laten bedienen in een van de restaurants die creatief met chocolade zijn. Ook niet te missen is het driedaagse chocoladefestival Choco-Laté.??

Meer info over Choc’in Brugge.