In winterse sneeuwgebieden wint het sneeuwwandelen op sneeuwschoenen steeds meer aan populariteit. Daarom organiseert reisorganisatie Te Voet wandelreizen naar Turkse en Franse sneeuwgebieden om er eens stevig te gaan wandelen op sneeuwschoenen in een sprookjesachtige witte omgeving.

Te Voet heeft voor komende winter een aantal wandeltochten met sneeuwschoenen in de aanbieding. De drukke skipistes laat men links liggen, want de ongerepte wouden en de uitgestrekte sneeuwvlaktes zijn nu eenmaal een veel mooier decor voor een fijne sneeuwwandeling..

Massif des Bauges in Frankrijk

Massif des Bauges is een eerder onbekend gebied in de westelijke Vooralpen van Frankrijk. Het hart van deze streek is het gelijknamige natuurpark. Je verblijft op 1100 meter hoogte, wat een uitstekende uitvalsbasis is voor een rustige week sneeuwschoenwandelen. De reizen naar het Massif des Bauges vinden plaats van 19 februari 2012 tot 25 februari 2012 en kosten 520 euro per persoon.

Cappadocië in Turkije

Turkije associëren we niet meteen met sneeuw, maar in het centraal gelegen Cappadocië vallen er tijdens de wintermaanden heel wat sneeuwvlokken. De landschappen in de regio zijn gevormd door vulkanische activiteit, wat voor extra cachet zorgt. De wandelingen in Cappadocië vinden plaatsen van 27 december 2011 tot 3 januari 2012 en van 18 februari 2012 tot 25 februari 2012 en komen op 990 euro per persoon. Te Voet organiseert ook sneeuwschoenprogramma’s in Scandinavië: IJsland (Landmanalaugar-hoogvlakte) en Finland (Bear Trail) en ook in de Franse Jura, Oostenrijk en Finland kan je door de sneeuw wandelen met je sneeuwschoenen. Meer informatie vind je op de website van Te Voet.