Thermae 2OOO, het wellnesscentrum in het Limburgse Valkenburg aan de Geul, geeft dit jaar elke donderdag en vrijdag verschillende workshops mindfulness tijdens de wereldtuintentoonstelling Floriade in Venlo. Verder worden er zogenaamde aandachtwandelingen gemaakt door het paviljoen en vinden er geur- en smaaksessies plaats met al het eetbare groen en fruit dat ter plaatse groeit en bloeit.

 

Tijdens de wereldtuintentoonstelling Floriade, die nog tot 7 oktober plaatsvindt, zijn land- en tuinbouwbedrijven, overheden en organisaties die professioneel bezig zijn met natuur vertegenwoordigd. Zij laten bezoekers kennismaken met – en genieten van – bijzondere collecties bloemen, planten en bomen. Verder passeren ook verschillende (a)typische groente- en fruitsoorten de revue.

Onthaasten
Thermae 2OOO benadrukt met hun aanwezigheid het belang van enerzijds onthaasten, wat goed is voor de gezondheid, en anderzijds hoe belangrijk een natuurlijke omgeving is in het proces van deze onthaasting. “Tegenwoordig zijn we geneigd om overal aan voorbij te lopen”, zegt Pauline Verhoef van het Limburgse wellnesscentrum. “Wij laten onze gasten om die reden heel bewust genieten. De Floriade is een geschikte en mooie groene omgeving om dit te laten zien. Daarom geven we net daar tijdens de zomer verschillende workshops, buiten op het veld en in de inspirerende tuin.”  

Relax & Heal
Thermae 2OOO is onderdeel van Home of Health and Happiness op het themaveld Relax & Heal van de Floriade. Het project omvat twee droomhuizen, een organische zwemvijver, een waterbron, een groene apotheek met medicinale planten en een weide voor buitenmassages. Tijdens de Floriade zullen bekende sporters verder lezingen houden. Alles in en rondom Home of Health and Happiness gaat over het in beeld brengen van een verantwoorde levensstijl.

Over Thermae 2OOO
Thermae 2OOO is oorspronkelijk een kuuroord dat in 1989 werd opgericht door twee fysiotherapeuten. Zij wilden een centrum uitbouwen, gebaseerd op de kracht van thermaal water. Bezoekers kunnen er vandaag de dag genieten van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s. Afgelopen jaar won Thermae 2OOO voor de tweede keer de World Travel Award als Beste Spa resort van Nederland. Meer informatie vind je op de website van Thermae 2000.