Weekendesk biedt sinds deze week wel een heel apart weekend-arrangement aan: een verblijf in een voormalige gevangenis die werd omgebouwd tot een viersterrenhotel. Het kan in Het Arresthuis in het Nederlands-Limburgse Roermond waar de oude gevangenis sinds kort dienst doet als hotel.

Het viersterren-hotel Het Arresthuis opende dit jaar zijn deuren en heeft een bijzonder rijke geschiedenis die teruggaat tot 1863. Pas midden 2007 werd de gevangenis voorgoed gesloten en stilaan omgetoverd tot een stijlvol hotel. Het hotel werd gerestaureerd, maar de authenticiteit van het gebouw werd behouden, waardoor verwijzingen naar de geschiedenis nooit veraf zijn. De 105 cellen werden omgebouwd tot 36 luxueuze kamers en zeven suites. Alle kamers zijn voorzien van de nieuwste snufjes en een strak design.

Open keuken

In tegenstelling tot de gevangenen vroeger, zal u uw honger niet hoeven te stillen met water en brood. Het binnenterras is de plaats waar u kan genieten van de kunsten van de chef. Dankzij de open keuken is de bereiding van de maaltijden live te bewonderen. Voor een weekend in Het Arresthuis betaalt u 82,25 euro per persoon, dus 164,50 euro voor twee personen. Wie dit weekendje boekt, heeft recht op: een overnachting in een tweepersoonskamer, een keer continentaal ontbijt, twee VIP-passen voor het Designer Outlet Center in Roermond en een glaasje bubbels bij ontvangst. Verder heb je vrije toegang tot alle spa-faciliteiten.

Meer informatie: weekenddesk.be.