Op 31 maart 2012 vindt in Leuven de derde editie van het Feest voor de Filosofie plaats. Publiekstrekker is de Duitse filosoof Peter Sloterdijk die het ‘feest’ begint met een lezing. Het Feest voor de Filosofie staat in Vlaanderen bekend als hét filosofie evenement voor een breed publiek. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘de ziel.’

Volgens de organisatoren is Peter Sloterdijk een van de meest prominente filosofen van de laatste decennia. ‘Als opiniemaker, maar ook als cultuurwetenschapper en televisiepresentator heeft hij een invloedrijke stem in maatschappelijke debatten over globalisering, welvaart en Europa.’

Engelstalig

Vanaf vier uur ‘s middags volgen er elders in de stad lezingen en panelgesprekken met onder meer Arnold Burms, Dick Swaab, Herman van Praag, Samuel IJsseling en Jean Paul Van Bendegem. Nieuw zijn de Engelstalige activiteiten en een workshop filosoferen voor kinderen.

Praktisch

De organisatie van het Feest voor de Filosofie laat weten dat een uitgebreide voorkennis geen vereiste is, de nodige interesse in maatschappelijke debatten, allerhande thema’s én de openheid om mee te filosoferen wel.

Wie zich graag eens wil onderdompelen in filosoferen kan op 31 maart 2012 dus terecht in Leuven. Alle informatie vind je via de website van 30cc, het cultuurcentrum van Leuven. Of op de facebook pagina van het Vlaamse filosofiefeest.