Wie er dezer dagen even tussen uit wil, maar niet te ver wil rijden, kan naar de Ardennen afzakken, meer specifiek het dorpje Erezée. Hier ligt een Ardens juweeltje van een landhuis met een tuin die meer wegheeft van een park en prachtige uitzichten over hellingen waar ‘s morgens de mist opstijgt. Voeg daar de charme van een 19e eeuws landhuis bij en je weet wat je kunt verwachten van een verblijf in Chambre d’Hôtes ‘Entre Ciel et Terre.’

Chambre d’Hôtes ‘Entre Ciel et Terre’ is gevestigd in een authentiek landhuis dat dateert uit 1803 en zich bevindt in het mooiste stuk van de Belgische Ardennen. Erezée behoort tot de provincie Luxemburg, ligt op een heuveltop en is niet ver van Durbuy, Hotton en La Roche. Niet dat je daarheen hoeft, want Erezée is een typisch Ardens dorpje met op het dorpsplein de kerk en een kiosk, een plaats waar er nog absolute rust heerst en je eindeloze wandelingen kunt maken. Voor verdwalen hoef je niet te vrezen, want alle routes zijn duidelijk aangegeven. De route voert je dan weer door het bos, dan weer door de open natuur met de rivier Aisne die naast je stroomt. Dankzij de uitgestrekte panorama’s waan je je zo in Zwitserland of Oostenrijk.

Nostalgie en authenticiteit

Het statig landhuis werd ooit gebouwd door de kasteelheer van Blier en nu – meer dan 200 jaar en heel wat restauratiewerken later – verwelkomt de familie van Geem hier haar gasten die van over de hele wereld komen. Hoewel het pand grondig is gerenoveerd, werd de authenticiteit behouden en is er enkel gebruik gemaakt van oude, authentieke materialen. Alle kamers zijn anders ingericht en hebben elk een eigen badkamer en toilet. Ook werd de nadruk gelegd op nostalgie en heerst er harmonie met de natuur door het gebruik van houten lambriseringen, jachttrofeeën, oude ski’s… Natuurlijke materialen, authenticiteit en levenskwaliteit zijn dan ook de sleutelwoorden van de familie Geem. Zelfs hun vriendelijke jachthond past in het plaatje. Of zoals zelfs iemand in het gastenboek schreef: “We hadden een geweldig weekend in ‘Entre Ciel et Terre’ of dit Ralph Lauren landhuis.”

Ardens ontbijtje

‘s Morgens wordt het ontbijt in de gelambriseerde keuken opgediend in de vorm van een buffet. Streekkazen en Ardense charcuterie vormen de basis voor een stevig ontbijt, waarna je met een goedgevulde maag op stap kunt. Een privé-bibliotheek waar het aangenaam vertoeven is na een stevige wandeling staat ook helemaal ter beschikking van de gasten. Wie een blik in de tuin werpt, ziet 100-jarige bomen, maar je ook kunt genieten van de unieke panorama’s die kilometers ver reiken. ‘Entre Ciel et Terre’ biedt ook een lekker glas huiswijn en thee of koffie met zelfgemaakte desserts. Wie ‘s avonds lekker wil gaan eten, hoeft trouwens niet ver te zoeken. De familie van Geem geeft je alle informatie die je nodig hebt. Dus: wil je de drukke decembermaand even ontvluchten en de rust opzoeken in een prachtige omgeving en optimaal genieten …dat is precies wat je in ‘Entre Ciel et Terre’ zult aantreffen.

Meer informatie: Entre Ciel et Terre, Chambre d’hôtes de Charme, Avenue du Centenaire 1, 6997 Erezée.