Sinds vorige week is Nederland een uniek hotel rijker: het IJshotel Lumen bij het IJsbeelden Festival in het centrum van Zwolle. Willen jullie straks een van de 150 koppels zijn die heeft overnacht in een van de drie ijskamers? Overnachten kan tot 29 januari 2012.

IJshotel Lumen maakt onderdeel uit van het IJsbeelden Festival Zwolle, dat van 3 december tot en met 29 januari 2012 plaatsvindt in het centrum van Zwolle. Tientallen internationale sneeuw- en ijskunstenaars bewerken ver duizenden kilo’s ijs en sneeuw tot sneeuw- en ijsbeelden die worden tentoongesteld in een speciale thermische tent. De IJskunstenaars, ‘carvers’, die uit de hele wereld naar Zwolle komen, gebruiken voor het maken van hun fabelachtige beelden kettingzagen, beitels messen en raspen, maar ook gasbranders en strijkijzers.

Lekker slapen

IJshotel Lumen is gebouwd met sneeuw en ijs en beschikt over drie kamers. De temperatuur in de hotelkamers bedraagt min 8 graden. Maar dankzij de goede zorgen slaapt u hier heerlijk. U kunt uw overnachting in het IJshotel alleen boeken via de website van Hotel Lumen. Gasten wordt geadviseerd om lang thermisch ondergoed mee te nemen, bedsokken, een extra T-shirt en eventueel een muts. Slapen op een kamer in het IJshotel is vergelijkbaar met in de winter thuis slapen met het raam open. De sanitaire voorzieningen zijn overigens wel verwarmd.