Al meer dan zeven jaar organiseert vzw Culinaire Wandelingen rondleidingen door Antwerpen waarbij cultuur, geschiedenis en het ontdekken van smaken hand in hand gaan.

 

Zo is er het Op Chocolade-Avontuur in Antwerpen, waarbij de zoetebek wordt meegenomen op een smakelijke wandeling. Hoe is de cacaoboon naar Antwerpen gekomen? Welke tradities en gebruiken liggen er aan de basis van het maken van pralines, gebakjes en andere bereidingen?

Afrodisiaca
Zinnestrelend is dan weer een wandeling waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Niet alleen wordt er gezocht naar het geheim van afrodisiaca, wandelaars kunnen genieten van een vingergerecht om in de sfeer te komen: artisjok met zijn verschillende dipsausjes.  Tijdens de wandeling door het historisch centrum van Antwerpen maak je ook kennis met de geschiedenis van de erotiek door de eeuwen heen.
Bij elke culinaire stopplaats wordt een tipje van de sluier gelicht over het effect van afrodisiaca. Waarom worden oestertjes en ‘fruits de mer’ met een parelend glaasje schuimwijn beschouwd als het ultieme voorspel? Deelnemers komen het stapje voor stapje te weten. 

Culinaire Wandelingen in Antwerpen.