Na Brussel verwelkomt ook Antwerpen dit jaar voor het eerst de Accessible Art Fair 2012. De kunstbeurs is bij het kunstminnend publiek al langer bekend vanwege de originele selectie van schilderijen, foto’s en beeldhouwwerken van Belgische, maar ook internationale kunstenaars. Die worden tussen 16 en 18 maart 2012 allemaal samengebracht onder een dak. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om hun kunst te presenteren.

Stephanie Manasseh, de Canadese organisator van de Accesible Art Fair, kortweg AFF: “Wat we willen bereiken is eenvoudig: bezoekers hedendaagse kunst uit alle hoeken van de wereld voorschotelen. Wij hebben de beste kunst geselecteerd en tonen die in een ontspannen, aangename atmosfeer.”

Brussel, Wenen, Tel Aviv.

Sinds de oprichting, in 2007, is de Accessible Art Fair een van de meest bezochte kunstevenementen van Brussel, Wenen en Tel Aviv geworden. Nu vond de organisatie het tijd om ook Antwerpen te veroveren. De deuren staan open voor zowel prille kunstliefhebbers – die een eerste aankoop van een schilderij, foto of beeldhouwwerk overwegen – als voor doorgewinterde verzamelaars. Die kunnen op de kunstbeurs niet alleen gevestigde artiesten aantreffen, maar ook nieuwe opkomende kunstenaars ontdekken.

Pink Ribbon

Voor de eerste editie van de Antwerp Accessible Art Fair, wordt er samengewerkt met Pink Ribbon, de organisatie die met haar acties voortdurend strijdt levert tegen borstkanker. Een percentage van de winst zal dan ook aan een actie van Pink Ribbon en de Boudewijnstichting worden geschonken.

Praktisch

De Antwerp Accessible Art Fair 2012 vindt plaats van 16 tot 18 maart in het Radisson Blu Park Lane Hotel, gelegen aan het Stadspark in Antwerpen. De entree is gratis. Vrijdag om 10 uur gaan de deuren open, zondagavond om 18 uur sluiten ze weer. Alle informatie over AFF, deelnemende kunstenaars en de openingsuren vind je op de website