Vanaf nu kan je veilig én groen vrijen met de condooms van Love Pack. Deze eco-rubbertjes worden niet alleen CO2-neutraal gemaakt, maar ook nog eens via eerlijke handel op de markt gebracht. Het natuurrubber voor de lovepacks komt van de New Ambadi plantage in Tamil Nadu in India.

Door de werkwijze op de rubberplantage in Tamil Nadi wordt de biodiversiteit bevorderd, bloeit de natuurlijke vegetatie en zijn de gevluchte dieren weer teruggekeerd. Werknemers krijgen er verder cursussen hoe om te gaan met het milieuen ook de dorpsbewoners worden bij het project betrokken.

Geschiedenis van de condoom

Op de website van Love Pack vind je ook wat geschiedenis over het rubbertje. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste condooms 2000 jaar voor Christus op Kreta werden vervaardigd van visblaas? In de Middeleeuwen werd dan weer de blindedarm van schapen gebruikt. Verder blijkt Casanova een heuse voorvechter van het gebruik van linnen zakjes die ondergedompeld werden in speciale tincturen. Destijds waren condooms zo dik als de binnenband van een fiets en hadden ze een onaangename geur. Dat veranderde toen Charles Goodyear vulkanisatie ontdekte en de condoom aan een enorme opmars begon. 

Hoeveel condooms heb je nodig?

Waarom is het belangrijk om ecologisch te vrijen? Heel simpel. Een seksueel actief paar heeft ongeveer 2,8 tot 3 keer per week seks. Als we er van uitgaan dat in elke samenleving tenminste 70% van de bevolking seksueel actief is, komt dat jaarlijks neer op het gebruik van 150 condooms. Behoorlijk slecht voor het milieu als je dus niet groen en eco vrijt. Duur is het in elk geval niet, want een 3-pack condooms kost ongeveer drie euro en voor een 12-pack betaal je maar zeven euro. Je kunt de rubbertjes van Lovepack online bestellen via Benelux-distributeur Lotika.