Je gsm opladen terwijl je fietst. Het klinkt vreemd, maar het kan met de BikeCharge Dynamo. Het apparaat verandert je fietsdynamo namelijk in een usb-oplader. Een simpele en groene manier om je inspanningen op de fiets om te zetten in energie.

 

De BikeCharge Dynamo is compatibel met de meeste smartphones en kan ook andere toestellen (smart devices) weer voorzien van energie. Na ongeveer twee tot drie uurtjes fietsen is je gsm weer volledig opgeladen.

Het toestel is bijzonder licht van gewicht, makkelijk los te maken én weerbestendig. Hoewel de BikeCharge Dynamo goed bestand is tegen de regen is het belangrijk om te weten dat je smartphone dat níet is. Wie van plan is om al fietsend zijn of haar gsm weer op te laden, moet dus wel even het weerbericht in de gaten houden.

Ook dichter bij huis ontwikkelden vijf ingenieursstudenten Elektromechanica van de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen al een universele gsm-oplader voor de sportieve veelbeller. Via de website usb-bike.be verkochten de studenten hun uitvinding. Helaas kan de Usb-Bike niet meer besteld worden. Op de website lezen we: “Wegens het grote succes van Usb-Bike kunnen we de productie jammer genoeg niet meer combineren met onze studies. Hebt u interesse om samen te werken of Usb-Bike over te nemen, neem dan zeker contact met ons op.”

De BikeCharge Dynamo is wel nog verkrijgbaar. Via deze link kun je het apparaat online bestellen. Je moet er wel 90 euro voor neertellen, maar wie veel fietst zal uiteindelijk ook besparen op de energierekening.