Per dag gebruiken wij meer dan 1 miljoen plastic zakjes die na gebruik vaak in de natuur belanden waar ze een serieuze bedreiging vormen voor dieren. In de oceaan drijft een plastic ‘eiland’ rond even groot is als Frankrijk en Spanje samen. Daarom is er nu Re-sack, een biologisch katoenen zak als alternatief voor de plastic zakjes in de supermarkt.

 

De makers van Re-sack vonden dat het tijd werd voor een alternatief en bieden nu drie verschillende soorten katoenen zakken aan voor je groenten, fruit, noten … Zo is er Re-sack Net met een grootte van 38 centimeter bij 30 centimeter, bedoeld voor groente en fruit. Re-sack Small (19 bij 16 cm) is geschikt voor noten en de kleinere vruchten. Re-sack Voile is dan weer ongeveer even groot als Re-sack Net, maar bevat geen gaatjes. Na gebruik gooi je de zakjes zo in de wasmachine en zijn ze weer schoon.

100 procent duurzaam
Alle zakjes zijn van gecertificeerd biologisch katoen, beter bekend als het GOTS-keurmerk en ontwikkeld door Made Sustained, een bedrijf dat nieuwe innovatieve producten met een duurzaam karakter ontwikkeld. De zakjes zijn sinds september 2012 te koop. Op dit moment zijn er 5 verkooppunten in Nederland en 1 in België. De komende maanden zullen daar meer aan toegevoegd worden. De lijst met verkooppunten vind je hier. Voor algemene informatie kun je terecht op de website van Re-sack.