Hungry for Change is een documentaire die onthult hoe de voedingsindustrie eet- en voedingsverslaafden creëert. De Amerikaanse documentaire gaat op 21 maart 2012 online in première. Je kunt nu alvast de trailer bekijken en je via de website hungryforchange.tv registreren, zodat je straks de volledige versie kunt bekijken. Hungry for Change duurt 90 minuten en is te zien tussen 21 en 31 maart 2012. Volgens de makers wordt het tijd dat consumenten zelf gaan zorgen voor een portie gezond voedsel op hun bord. Voedingsdeskundigen – en ook chefkok Jamie Oliver – leggen uit wat er allemaal in ons voedsel zit verwerkt en hoe weinig we nog van voeding weten.

Amerikanen eten gemiddeld 22 eetlepels suiker per dag. Niet omdat ze zelf zoveel lepels suikers tot zich nemen, maar vooral omdat suiker in zo ongeveer alle voedingsproducten wordt verwerkt.  

Hierdoor raken mensen al vanaf hun jeugd verslaafd aan het eten van producten die hun gezondheid ernstige schade toebrengen. In de Verenigde Staten heeft obesitas verder zo’n epidemische vormen aangenomen, ook onder kinderen en jongeren, dat de gezondheidsrisico’s en de gevolgen op lange termijn nauwelijks zijn te overzien.   

Jamie Oliver

Jamie Oliver, die zich al jaren inzet voor gezonder voedsel voor met name kinderen, komt ook aan het woord in Hungry for Change. Hij toont hoeveel suiker een kind voor het vijfde levensjaar binnen krijgt, enkel en alleen door het drinken van melk. De makers van Hungry for Love verwerkten delen van zijn TedTalk Teach every child about food in de documentaire, hier te zien met Nederlandse ondertiteling. 

Bekijk ook de trailer van Hungry for Change. Wie de volledige documentaire straks gratis wil bekijken, kan zich nu registreren op de website van hungryforchange.tv.