Wie ons volgt, weet dat wij een groen hart hebben. Daarom vinden we het de moeite van het vermelden waard dat je jouw (stads)tuin nog tot 1 augustus 2012 kunt nomineren voor de tuinwedstrijd De Groene Verleider 2012. Ook mensen met groene gevels of dakterrassen mogen deelnemen. Voorwaarde is dat je tuin of terras in Brussel of Vlaanderen ligt. De winnaars mogen zich verheugen op enkele mooie prijzen.

 

De groene verleider Milieupunt Argus organiseert ‘De groene verleider’, een wedstrijd voor iedereen met groene vingers en een hart voor de natuur. De wedstrijd is voor mensen die speciale inspanningen doen om de natuur in hun tuin(tje) een handje te helpen.
Dat kan zijn door een mussenkolonie in jouw gevelgroen te verwelkomen, een terras vol met nectarplanten voor bijen en hommels, een tuin met inheemse plantensoorten, een ruig hoekje voor overwinterende egels of nestkastjes voor vogels, vleermuizen, hommels of bijen …

Verscheidenheid
Wie dus een (stads)tuin, (dak)terras of tegeltuin heeft waar de natuur een kans krijgt, kan nog deelnemen. Jouw tuin of terras moet wel gelegen zijn in Vlaanderen of Brussel en het deelnemingsformulier moet ten laatste op 1 augustus 2012 ingediend zijn bij Argus.
Eigen ontwerpen genieten de voorkeur van de jury. Ook wie plannen heeft om de eigen (stads)tuin, het (dak)terras of de gevel natuurvriendelijker te maken, mag deelnemen. Biodiversiteit is het toverwoord, want dat betekent letterlijk ‘verscheidenheid in leven,’ met andere woorden: een veelheid van inheemse planten- en diersoorten.

Alle informatie, inclusief formulieren om deel te nemen, vind je terug op de website van Argus. De prijsuitreiking vindt plaats in november 2012.