Eerst had je Power Yoga, daarna yoga in een zeer warme omgeving en nu is er dus AntiGravity yoga. Bij deze nieuwste fitnessrage hang je in een zijden hangmat en voer je yogaposes een halve meter boven de grond uit.

In de Verenigde Staten is het al een heuse rage. Ook in Ierland, Groot-Brittannië en Italië begint AntiGravity Yoga al aan te slaan. AntiGravity Yoga is een uitvinding van de Amerikaan Christopher Harrison en is een combinatie van yoga met acrobatie, dans, turnoefeningen en pilates.

Volgens Harrison helpt ondersteboven hangen het lichaam in evenwicht te brengen, zorgt het voor een extra training van de buikspieren en helpt het de ruggengraat te ontspannen. Het ‘hangen’ zou ook de bloedcirculatie stimuleren en het uitvoeren van de kopstand en handstand voor iedereen mogelijk maken.

Losse ruggengraat

Christopher ontdekte de nieuwe vorm van yoga toen hij zelf ondersteboven in een hangmat bengelde en hij zich veel beter voelde. Volgens hem is het de ideale manier om je ruggengraat los te krijgen, bijvoorbeeld na een lange vlucht. In de lucht gaat het uitvoeren van de poses ook veel beter en gemakkelijker. AntiGravity Yoga zou ideaal zijn voor mensen met rugproblemen.