In de zomer willen we allemaal stralen en niet in het minst met onze parelwitte tanden. Maar alle koffie, wijn en sigaretten hebben onze eens zo mooie witte tanden geen goed gedaan. Daarom geven wij je enkele natuurlijke tips voor een superwit gebit als alternatief voor een dure bleach-behandeling bij de tandarts.

Allereerst: de kleur van onze tanden wordt bepaald door dentine, tandbeen, en is grotendeels erfelijk bepaald. Ook leeftijd speelt een rol, want naarmate wij ouder worden, wordt ons tandbeen geler. Verder hebben roken en bepaalde eet- en drinkgewoontes invloed op de kleur van je gebit. Maar met een gezonde mondhygiëne kun je gele tanden ook bestrijden. Dat betekent om te beginnen goed poetsen en flossen. Verder kan de tandarts bij een controle je tanden polijsten en tandsteen verwijderen. Alle tandpasta’s die beloven om je tanden witter te maken, brengen nooit het gewenste resultaat. Daarom enkele tips om te tanden een tintje lichter te maken.

Natuurlijk bleachen

Baking soda is de afkorting van soda-bicarbonaat. Meng enkele lepels met warm water en spoel hiermee je mond. Na het spoelen kun je je tanden lichtjes scrubben. Dat kun je doen met sinaasappelsap of limoen. Ook gorgelen met limoensap is een mogelijkheid. Met aardbeiden lis je de vlekjes op je tanden op of poets je tanden eens met appelzijn. Hiermee maak je je tanden niet alleen gezond, je doodt er ineens ook alle bacteriën mee. Wie veel en vaak op sla kauwt, maakt sappen vrij die de tanden een grondige opfrisbeurt geven, waardoor vlekken geen kans hebben.