Het verhaal van de worteltjes kent iedereen. Maar dat gezond eten goed is voor de ogen, is echt geen fabel. In het boek Gezond Eten Voor Je Ogen staat te lezen hoe je jouw ogen beschermt tegen leeftijdgebonden maculadegeneratie (LMD), de grootste oorzaak van slechtziendheid bij vijftigplussers.

Het boek gaat over spinazie en amandelen, over zalm en nectarines, over smakelijke gerechten boordevol vitamines en mineralen. Geen abstracte wetenschap, maar adviezen die je direct aan het aanrecht in praktijk kunt brengen.

Wie namelijk bewust eet, laat zijn of haar ogen er de vruchten van plukken. Gezond eten voor je ogen is geschreven door: Karlijn de Winter, tekstschrijfster, Anne Mesman-de Winter, diëtist en eigenaar van Voedingsadviesbureau de Winter, en Adrie de Winter – oogarts.

Het boek Gezond Eten Voor Je Ogen is een boek vol kennis, vertaald naar een breed publiek. Verder bevat het boek de nodige recepten en leer je dat gezond eten voor je ogen ook gewoon lekker kan zien. Zo zijn er smakelijke smoothies en borrelhapjes die goed zijn voor je ogen.